Hyldeblomstsaft

Elderflower3
Elderflower3
Elderflower
Ginger

Hyldeblomsten er endelig klar til høst. Det er mange år siden jeg sidst lavede hyldeblomstsaft, men nu blev det tid igen.

Mine hyldeblomster er plukket fra landet, hvor der ikke kører mange biler og ikke bliver sprøjtet, derfor har jeg ikke skyllet mine skærme. Smagen sidder nemlig også i den gule støv, som mange skyller af. Det synes jeg er synd.

Opskriften er nem og fremgangsmåden er enkel

Sådan gør du:

  1. Klip stilken væk (stilken giver bitterhed i saften), vask og skær limene i skiver, og læg det i en gryde. Du kan også vælge at skrælle limen
  2. Hæld det kogende vand over og kom rørsukker i og rør rundt til sukkeret er opløst
  3. Læg låg på. Køles af, kommes i køleskabet. Lad saften trække i 3-4 dage
  4. Efter 3-4 dage sies saften gennem sigte og klæde
  5. Skold glasflasker
  6. Jeg tog chancen og varmede hyldeblomstsaften op til 75 grader, hvorefter jeg kom amaton i, og hældte den direkte på glas og satte låg på. Det kan også hældes på flasker uden at blive opvarmet igen, og her kan du med fordel komme amaton i inden den kommer på køl
  7. Når den får stuetemperatur vil der dannes undertryk i glasflasken, som vil være med til at konservere

Saften kan fryses ned i plastikflasker, eller i fryseposer der kommes i gamle og rengjorte juice-/mælkekartoner.

Det blev til to forskellige slags – hyldeblomstsaft med lime og hyldeblomstsaft med lime og ingefær.

Måske du har din egen favorit urt/krydderi du kommer i din saft.

Kærligst, Susanne

Ingredienser

30 hyldeblomst buketter

3 øko lime

1,2 liter kogende vand

600 gram rørsukker

1 spsk flydende amaton