Lagkage med Chokolade & Cointreau

Lagkage (1) (1) (1) (1)
Lagkage (1) (1) (1) (1)

Denne lagkage rækker til 12 personer, da den er bestand og kalorietæt. Mine gæster tog kun et stykke hver. Til gengæld fik den ros til skyerne, og jeg også bestilling på den til næste sammenkomst.

Mine lagkagebunde er bagt i en springform med diameter på 30 cm.

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på varm luft ved 175 grader
  2. Mix æg og sukker til luftig masse
  3. Tilsæt kokosolie, kakao, vaniljepulver
  4. Dernæst tilsættes natron, bagepulver og mel til rette konsistens
  5. Hak chokolade i grove tern og vend dem i kage-dejen
  6. Tip – at komme bagepapir i bunden af springform samt at smøre siderne med kokosolie hjælper til at kagen nemmere slipper formen
  7. Kom dejen i formen og sørg for at dejen er jævnt fordelt i formen
  8. Bages i 20-25 minutter
  9. Tag smøren ud af køleskabet, så den kan blive stuetemperatur inden du skal bruge den
  10. Lad kagen køle i 20-30 minutter inden du tager den ud af formen og flækker den til 2 lagkagebunde
  11. Smørcremen: pisk æggeblomme og melis luftig
  12. Tilsæt den bløde smør og pisk til ensartet masse
  13. Tilsæt likøren
  14. Kagen er nu klar til at blive samlet
  15. Top kagen med flødeskum og kakaonibs

Håber du vil nyde og dele denne lækre lagkage. Kan holde sig i køleskabet.

Kagedejen kan også bages som brownies og serves med lækker vaniljeis

Bon appetit, Susanne

Ingredienser

Lagkagebund:

175 g sukker

2 æg

1 ds kokosolie – fuldfed

2 spsk rå kakao

1 tsk vaniljepulver

1 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

300 g hvedelmel

50 g chokolade

Smørcreme:

2 æggeblommer

100 g flormelis

200 g blødt smør

2-3 spsk Cointreau eller anden likør

Topping:

250 ml fløde

kakaonibs