skip to Main Content

Detox af leveren

FacebookFacebook

Sidste weekend i februar lavede jeg en leverudrens og havde dig med på sidelinjen, hvis du altså er på Instagram. Flere spurgte nysgerrigt ind. Derfor denne sparsomme opskrift på min leverudrens.
Hvorfor det er goooood ide at rense din lever, vil jeg ikke komme ind på her, men kan afsløre at rigtig mange skavanker og sygedomme kan komme til livs ved at detoxe sin lever.

Her kommer et par billeder fra Insta Story – klik her for at se resten

Det er vigtigt for at sige, at det er den måde jeg laver leverudrens på. Og det er VIGTIGT, at du konsulterer med fagfolk, hvis du på nogen måder er i tvivl.

Jeg skal også ADVARE om toilet-billeder længere nede i teksten OG billeder af mine galdesten, som er fikset op fra toilettet. HUSK disse sten er giftige! Og hvis du studerer dem, så hold en voldsom god hygiejne.

Denne leverudrens været en øjenåbner for mig. Jeg havde en vild oplevelse allerede første gang, hvilket ikke sker for alle, men så får de det ofte 2. eller 3. gang. So keep going honey – you will love it.

Andreas Moritz har skrevet bogen ”Elsk din lever og lev længere”, som er en af mine “bibler”. Det er længe siden jeg stiftede bekendtskab med den, men den står trofast på min boghylde (pt bestående af 10 bøger), så jeg nemt kan tage den frem og have fremgangsmåden lige ved hånden.

Han anbefaler, at du renser din lever så mange gange, at du har to leverudrenser efter hinanden uden galdesten. Og ja, du skal nok få lov at se mine galdesten senere.

For det første kræver det at du spiser og drikker fornuftigt. Det giver jo ingen mening at rense kroppen, og derefter at smide samme indhold tilbage i dine celler. Jeg anbefaler at du har styr på dine makronæringsstoffer – spis grønt, lyst kød og kartofler/ris/gryn og drik en masse vand.
Hold dig fra alkohol i en måned op til rensningen. Begræns kaffe og sodavand.

Jeg mener ikke du skal leve fanatisk og stramt på kostplaner og aldrig mere kan nyde alkohol, desserter og kaffe etc. Det er blot for at give dig et billede af, at dette er en helhedsoplevelse. Et reset du måske ikke vidste du manglede.
Når du har renset din lever fuldstændig, kan du integrere det du mærke støtter dig.

Jeg drikker både kaffe og rødvin, spiser burger og pommes friter. Dette skærer jeg væk i perioden, hvor jeg udrenser.

Jeg ANBEFALER, at du læser hans bog INDEN du går i gang. Eller at du finder nogen som kan hjælpe dig.

IGEN gør jeg opmærksom på, at dette beskriver hvordan jeg gør.

Her kommer min leverudrens

Jeg bruger:

  • 6-10 liter ufilteret æblejuice (helst øko) – SKAL være stuetemperatur, når den indtages
  • 2 dl friskpresset grapesaft (helst øko) – du kan også bruge citron eller appelsiner
  • 1 ¼ dl olivenolie (øko og KOLDPRESSET)
  • Epsomsalt/magnesiumsalt (fås i helsekosten og matas)
  • Lavement udstyr (fås i helsekosten og matas)
  • Øko kamillete

Udrensningen tager en uge.
Jeg finder en weekend, hvor jeg kan faste lørdag og bruge søndagen til at udrense (læs: gå på toilettet). Sørg for du har tid til afslapning og hvile. Jeg husker, at jeg fjerde gang troede, at jeg kunne nå en masse om lørdagen – jeg skulle jo alligevel bare faste. Jeg tog fejl. Det var vigtigt for mig at slappe af og gøre klar til processen.

Det bedste tidspunkt er at gøre det mellem en fuldmåne og nymåne – så tæt op ad nymånen som muligt. Bliver du syg i ugen op til eller får ubehag, så spring over – og vent til måneden efter. Og er du kvinde, så udrens ALDRIG i forbindelse med din menstruation. Sygdom og menstruationer er udrensninger i sig selv. Din krop vil altid arbejde med dig (og de betingelser du giver den), og der er ingen grund til at presse den.

MANDAG- TORSDAG
DAG 1-4
1-1,5 l æblejuice
Drik rigeligt med vand.
Letfordøjeligt mad.
Begræns salt, fedt.
% sukker.
% alkohol.
% kaffe og koffein.
Lavement enten onsdag eller torsdag. Se min opskrift på lavement længere nede.
FREDAG
DAG 5
1-1,5 l æblejuice
Drik rigeligt med vand.  
Spise vegetarisk.
% æg.
% salt, fedt, sukker.
% alkohol.
% kaffe og koffein.
LØRDAG
DAG 6
1 l æblejuice INDEN kl 13:30
Drik rigeligt med vand  
Spiser vegetarisk.
Havregrød til morgenmad.
Banan og knækbrød til frokost. (bogen anbefaler ris med dampede grønt)  
INGEN proteinrige fødevarer! INGEN fedtstoffer! Undgå sukker, sødemidler, krydderier, mælk, fedtstoffer, nødder, yoghurt, ost, wienerbrød mv.  

Kl. 18:00 4 spsk epsomsalt i 8 dl almindeligt vand (bogen anbefaler filteret vand). Lad det opløse fuldstændigt. Drik de første 2 dl saltvand, og opbevar resten i en beholder ved stuetemperatur. Jeg gurgler altid min mund med vand fra hanen efter jeg har drukket saltvandet. Jeg synes smagen er modbydelig.
Drik INGEN vand 20 minutter før og efter du skal drikke saltvand – dette kan fortynde det.  

Kl. 20:00 Drik 2 dl saltvand.

Kl. 21:45 Presser saften af 2 grape i et målbæger. 1 ¼ dl olivenolie i en shaker rystes med 2 dl grapesaft. Sørg for at det er mixet godt, så er det nemmere at drikke. Besøg toilettet – og gør dig klar til at gå i seng.
Ideelt set skal du drikke blandingen kl 22 sharp, men har du stadig brug for at komme på toilettet, kan du vente små 10 minutter med at drikke den.  

Kl. 22:00 Jeg står ved siden af sengen. Drikker blandingen i løbet af 2-5 minutter. Derefter ligger jeg mig under dynen på ryg med det samme! Jeg har et par høje puder, som hjælper mig hvis jeg kvalme.
Jeg ligger stille og sender kærlige tanker til min lever og mit system. VIGTIGT! INGEN tlf, fjernsyn eller anden støj. Lig i mørket. Lig helt stille i minimum 20 minutter uden at sige noget. Nogle gange føler jeg kvalme. Dette kan være et tegn på at giftstoffer er ved at frigive sig og er på vej ud.  Nogle gange vågner jeg i løbet af natten og skal på toilettet. Andre gange falder jeg i søvn med det samme og sover som en baby. Undgå at drikke vand i 2 timer efter indtagelse af olieblandingen.
SØNDAG
DAG 7
Kl. 06:00-06:30 Drik 2 dl saltvand  

Kl. 08:00-08:30 Drik sidste 2 dl saltvand  

Kl 10:00-10:30 Drikker friskpresset juice. Og en halv time efter spiser jeg lidt frugt eller havregrød   1-2 timer senere spiser jeg ris med dampede grønt eller andet letfordøjeligt mad.   Aftenmaden er ofte samme mad som fredagen.  
 Brug de næste par dage på at vænne langsom tilbage til dine madrutiner. Vær kærlig ved kroppen. Din lever og galdeblære har være gennem en større operation. Jeg laver som regel et lavement 2-3 dage efter udrensningen.

Lavement

Lavement også kaldet for tarmskylning, kan du sagtens lave hjemme.

Du skal bruge:

  • gryde
  • 2 dl vand
  • 4 breve kamillete
  • vaseline/olie
  • lavement sæt
  • håndklæde at ligge på
  • at være tæt på toilettet

Koger 2 liter vand i en gryde. Når det har kogt i et par minutter tager jeg gryden af varmen og efter 15 minutter kommer jeg tebrevene i vandet og lader det trække til det har stuetemperatur.

Tro mig, du har hverken lyst til at det er for varmt eller for koldt, når du skal have vandet i dine tarme.

Jeg ligger mig på venstre side på et håndklæde på gulvet. Posen hænger på et dørhåndtag. Jeg bruger kokosolie til at hjælpe indføringen af studsen. Jeg fører studsen ind og tager så meget vand ind jeg kan – og venter så længe jeg kan. Det er som regel ikke særlig meget og særlig længe første gang. Over 2-3 gange så har jeg været de 2 liter igennem. Det føles såååå godt. Og kan også finde på at lave lavementer udenfor mine leverudrensninger. Nogle gange 4 gange i året, andre gange kun i forbindelse med leverudrens.
Pas på med at rense dine tarme for tit. Tarmene kan under gode betingelser trods alt godt rense ad sig selv.

Well, og her kommer det du muligvis har ventet på… nemlig galdestenen.

Nogle mennesker vælger at sætte et dørslag i toilettet, så de får alle stenene at se. Nogle sten kan nemlig være sorte og tunge, og vil synke til bunds. Dem du ser her, er lysegrønne og flyder ovenpå. Jo mere du kommer af med, jo mere bliver det blot vand og galdesten/grus, der kommer ud.

Jeg var meget glad og nærmest overrasket over at jeg fik så store sten at se. Det er en underlig ting. Tænk at vi har så store galdesten liggende i vores galdeblære og leveren. Tænk at de er med til at gøre os syge, deprimerede og negative.

Jeg vil gerne slå et kæmpe slag for leverudrens.
Ooooog jeg forstår godt hvis du er skæpsisk – det tog mig 7 år, fra jeg havde hørt om det første gang, til jeg lavede min første leverudrens.

Tak fordi du læste med hertil.

Er der noget jeg har misset? Noget du gerne vil vide?
Så fang mig på FB eller Insta eller på mail her info@obliss.dk.

Med ønsket om en smuk søndag.

Kærligst Cammille

Back To Top