Jeg er vild med indisk mad, og efter jeg er gået glutenfri har jeg fravalgt mit naanbrød.
Den anden dag fik jeg lyst til at kaste mig ud i, at lave mine egne, da jeg havde lyst til brød til min dhal.
Så jeg ringede til min veninde, som laver veganske og virkelig lækre naanbrød – og jeg tænkte at jeg kunne skifte almindelig hvedemel ud med glutenfrie alternativer og med HUSK-gelemasse, som jeg før har brugt til bagværk.
De blev overraskende lækre – og flere har spurgt ind til opskriften.
Så her kommer mit første bud på naanbrød.
Piiiist – de er bedst samme dag, de er lavet.
Opskrift Naanbrød
8 stk
Ingredienser:
3 dl vand
4 kugler frossen grønkål
2 spsk kokosolie
7 g tørgær/25 g gær
2 tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk spidskommen (kan undlades)
2 spsk HUSK (den gule)
1 dl vand
100 g boghvedemel
100 g fuldkornsrismel
300 g havremel
eller
500 g mel i alt – vælg din favorit
plus ekstra til æltning/udrulning
Fremgangsmåde:
Hæld 1 dl vand på panden og optø grønkål
Imens blandes HUSK og 1 dl vand. Lad det trække i 10 minutter – det bliver til en gelemasse.
Når grønkål er optøet tilsæt kokosolie og lad det smelte.
Hæld 2 dl kold vand i en skål og kom grønkålsvand over.
Når blandingen i skålen har kropstemperatur tilsættes gær og det røres ud.
Tilsæt salt, sukker og spidskommen.
Tag nu HUSK-gelemassen, hæld 2-3 spsk vand i og rør ud og tilsæt skål med grønkål og gær.
Tilsæt mel til dejen er smidig og ikke klistrer.
Lad dejen hæve 1 time.
Ælt dejen og del i 8 stykker.
Rul herefter flade og steg på panden.
Bon appetit.
Brødene er bedst, samme dag de er lavet.